Гимназисти от Казанлък предлагат зелени идеи

Животът

19-11-2014, 08:17

Снимка:

професионална гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт

Автор:

Starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Откриха международна конференция, свързана с предприемачеството

Ученици ще се учат на предприемачество

Академия по предприемачество се провежда в Стара Загора

Училището по транспорт се включва в Седмицата на мобилността

Професионалната гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт се включва днес в провеждащата се Седмица на предприемачеството за четвърта поредна година. Инициативатата, която се организира от „Джуниър Ачийвмънт България“, включва 160 събития в 50 населени места в страната.

Отбелязването й в професионалната гимназия включва изнасянето на открит урок на тема – „Начало на предприемаческата дейност“ и провеждането на училищен кръг на състезанието „Иновационен лагер“. В него ще участват младежи от 9, 10 и 11 класове на учебното заведение, специалност „Икономическа информатика“, разпределени в четири отбора.

Темата по която ще работят учениците е „Зелени идеи“. В рамките на час те ще трябва да подготвят проект, услуга или концепция, която да насърчи създаването на зелени идеи, свързани с опазването на околната среда, устойчиво развитие на региона или на България, изготвяне на стратегия, която да достигне до възможно най-много хора за постигане на обществени ползи в тази сфера.

За седма поредна година "Джуниър Ачийвмънт България" е домакин на Световната седмица по предприемачество за страната ни.

През 2014 тя се провежда в периода 17-21 ноември. В рамките на тази седмица милиони млади хора по света вземат участие в инициативи, насърчаващи предприемаческо мислене и поведение, генерирайки нови идеи и търсейки нови пътища за развитие.

В рамките на инициативата у са организирани 50 иновационни лагера и над 100 открити урока в различни училища в цялата страна. Стотици млади хора имат възможността да се включат в инициативите, които са посветени на креативността, иновациите и творческото преобразяване на нашата действителност.