Академия по предприемачество се провежда в Стара Загора

Гръцки лектори обучават представители на агробизнеса от България

Стара Загора днес е домакин на семинар за предприемачи от агросектора, който се организира от CEED България, съвместно с Perrotis College от Солун. Гости ще бъдат трима гръцки експерта от Perrotis College.

Целта на семинара е да се обмени опит между България и Гърция в областта на агробизнеса и предприемачеството и да се разгледат практически примери от Гърция.
Събитието ще допринесе и за обмен на идеи и контакти. Проектът има за цел да подпомага предприемачи и студенти от агро сектора. Разработена е обучителна програма от гръцките партньори „American Farm School". Гръцките експерти ще предадат опита си и да обучават студентите на практически знания. Срещата има за цел запознаване на аудиторията с практиките и постиженията на гръцките ни партньори.

Всички участници в събитието ще бъдат в последствие включени в електронно базирана платформа за обмяна на опит и контакти между предприемачи инвеститори обучители и ментори от българска и от гръцка страна.

На участниците в работната среща ще бъда предложена възможност за обмяна на опит, усвояване на нови знания и персонални контакти с гръцките ни партньори. Ще бъде създадена възможност за създаване на устойчиво партньорство и дългосрочна бизнескорелативна връзка базирайки се на електронната платформа.