Очакват сняг на проходите Шипка и Хаинбоаз

АПИ напомня да тръгнете на път с подходящи гуми

Поради очакваните превалявания от дъжд и сняг в голяма част от високопланинските проходи, днес и утре Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчва на шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на контролните органи.

Прогнозата е за превалявания от сняг на Прохода на Републиката, Шипка, Шипково – Рибарица, Троян – Кърнаре, Петрохан, Юндола, Твърдишки проход, Предела, Рожен и Пампорово.

В Софийска област се очакват превалявания от сняг в района на Копривщица, Антон, Мало Бучино, Владая, Вакарел, Железница, Мальовица, к. к. „Боровец“ и др.
Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява достъпа на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка, поддържането на републиканската мрежа и въведените ограничения от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен