Без допълнителни средства и администрация за новото Министерството на туризма

Николина Ангелкова прогнозира до 5 процента ръст на туристите през зимата

Няма да бъдат необходими допълнителни средства и администрация за структурата на новото Министерството на туризма, заяви министър Николина Ангелкова, предаде БНР.

„Специализираната администрация на новото министерство на туризма включва четири дирекции”, каза министър Ангелкова. Тя поясни кои ще бъдат дирекциите: „Едната, която да е Главна дирекция "Туристическа политика", която и в момента съществува, ние преобразуваме в Главна и разширяваме функциите”.

Според Ангелкова ще има специален фокус върху отправния статут на курортите, както и специален фокус върху отделните видове туризъм, върху контрола и регулацията.

„Отделно ще има дирекция, която ще се занимава с програми и проекти и специален фокус върху привличане на допълнителен ресурс, а отделно ще има дирекция "Международна политика и инвестиции в туризма" и разбира се, "Маркетинг и реклама" е друга дирекция”, поясни Ангелкова.

„Проектът за устройствен правилник ще бъде публикуван за обществено обсъждане на интернет страницата на Министерството на икономиката. След като бъде одобрен устройственият правилник, ще бъде назначаван новият екип на министерството”, каза още Николина Ангелкова.

Тя прогнозира между 4 и 5 % ръст на туристите през зимния туристически сезон. Министърът каза още, че в момента се изчислява колко средства ще бъдат необходими за рекламата на страната ни като туристическа дестинация.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"