В Казанлък откриха изцяло обновения Младежки дом и парк на булевард „Розова долина“

Ремонтите са на стойност близо 190 000 лева

С кратка церемония днес бе открита реконструираната сграда на Младежкия дом в Казанлък.

Извършена е пълна реконструкция на залите в сградата, на покрива и фасадата, обновено е околното пространство. Изградени са подстъпи за хора с увреждания. Младежкият дом ще бъде един своеобразен подарък за младите хора на Казанлък.

Строително-ремонтните и строително-монтажните дейности са извършени по проект на Община Казанлък „Общинска сграда за младежки и спортни дейности“, който бе одобрен за финансиране и реализация през настоящата 2014 г. по Проект „Красива България“ при Министерството на труда и социалната политика. Общата стойност на обекта е 178 976 лв., от които 50% са финансирани по проект „Красива България“, а останалите 50% са съфинансиране от бюджета на Община Казанлък.

Сградата бе осветена с водосвет от казанлъшки свещеници. Лентата бе прерязана от представители на Младежкия общински съвет, Николай Златанов и Петър Косев.

В късния следобед беше открит в квартала между улиците „Тонзос“, „Бачо Киро“ и бул. „Розова долина“ съвсем нов парк с кътове за спорт и детски занимания. Паркът бе официално открит от кмета на община Казанлък Галина Стоянова, която подчерта, че Общината работи във всички краища на града, така че цялостната визия на Казанлък и населените места да се обнови, да има повече облагородени междублокови пространства.

Този парк на бул. „Розова долина“ бе изграден по проект на Община Казанлък „Да съхраним нашето утре“, спечелен в Националната кампания „За чиста околна среда – 2014 г.“, на тема „Обичам природата – и аз участвам“. Проектът е на стойност 10 000 лв.

Тук са почистени 1870 кв. м площи и са озеленени площи от 1200 кв.м. Обособени са зони за спорт, детски съоръжения за игра, места за отдих и игри на шах, табла и тенис на маса. Монтирано е осветление и е изградена поливна система за зелените и цветни кътове. Дейностите по проекта са извършени от Общинското предприятие „Комунална дейност и поддръжка на инфраструктурата“. Граждани се включиха с доброволен труд. Частни фирми дариха съоръженията за детски игри – люлки, въртележка, везна, комбинирано детско съоръжение, и уредите за спорт.