В Деня на християнското семейство в Казанлък се откриват два обекта

Изцяло обновеният Младежки дом и новия парк на бул.„Розова долина“ откриват на 21 ноември

С обновената си фасада и напълно нов интериор Младежкият дом ще бъде един своеобразен подарък за младите хора на Казанлък.
Строително-ремонтните и строително-монтажните дейности са извършени по проект на Община Казанлък „Общинска сграда за младежки и спортни дейности“, който бе одобрен за финансиране и реализация през настоящата 2014 г. по Проект „Красива България“ при Министерството на труда и социалната политика. Извършена е пълна реконструкция на залите в сградата, на покрива и фасадата, обновено е околното пространство. Изградени са подстъпи за хора с увреждания. Общата стойност на обекта е 178 976 лв., от които 50% са финансирани по проект „Красива България“, а останалите 50% са съфинансиране от бюджета на Община Казанлък.
Официалното откриване на обновения Младежки дом ще бъде на 21 ноември, петък, от 12.00 часа.
Паркът на бул. „Розова долина“, разположен в пространството между ул. „Тонзос“ и бул. „Розова долина“, западно от ДЗИ, е четвъртото междублоково пространство, превърнато в привлекателен кът за отдих, детски игри и занимания.
Паркът се изгради по проект на Община Казанлък „Да съхраним нашето утре“, спечелен в Националната кампания „За чиста околна среда – 2014 г.“ на тема „Обичам природата – и аз участвам“. Проектът е на стойност 10 000 лв.
Тук са почистени 1870 кв. м площи и са озеленени площи от 1200 кв.м. Обособени са зони за спорт, детски съоръжения за игра, места за отдих и игри на шах,табла и тенис на маса. Монтирано е осветление и е изградена поливна система за зелените и цветни площи. Дейностите по проекта – почистване на площите, извозване на отпадъците, затревяване и зацветяване, монтиране тона осветителните тела, поливната система, на съоръженията и настилките са извършени от Общинското предприятие „Комунална дейност и поддръжка на инфраструктурата“. С доброволен труд се включиха и граждани. Частни фирми дариха съоръженията за детски игри – люлки, въртележка, везна комбинирано детско съоръжение, и други уреди.
Официалното откриване на новия парк ще бъде на 21 ноември, петък, от 16.00 часа.