ВМРО: Декларацията на ПЕС по отношение на ПФ е политическо лицемерие

Според патриотите Станишев уронва престижа на собствената си държава

Декларацията на Партията на европейските социалисти по отношение на Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО, разпространена в медиите, е пример за политическо лицемерие, за което вече може да се въведе термин – рецидивиращ станишевизъм.

Това е позицията на ВМРО по повод декларацията на ПЕС, съобщиха от пресцентъра на партията.

"В нея Патриотичният фронт е наречен „ксенофобски“, „популистки“, „античовешки“ и „антиевропейски“. Това означава, че според българските информатори на европейските социалисти, Патриотичният фронт мрази Европа, мрази различните и мрази човека изобщо. Напомняме на Станишев, че Патриотичният фронт беше предпочетен от 240 000 български граждани и подобни приказки обиждат преди всичко тях", пишат още от ВМРО.

"Разбира се, ние сме свикнали на подобно говорене от негова страна, но нека видим всъщност за кого най-добре се отнасят тежките обвинения във въпросната декларация. Има ли в страната ни период, в който социалистите да са били на власт и след това хората у нас да са се чувствали по-добре? Не са ли именно социалистите пример за античовешко действие и управление – и техните предшественици, които караха хората да напускат страната по политически причини и сегашните тъй наречени социалисти, които карат хората да напускат страната по икономически причини? Ще напомним на господин Станишев и ПЕС, че не Патриотичният фронт е участвал в управлението на страната в последните 25 години - които всички българи проклинат", заявяват от партията на Каракачанов.

"А сега да видим кой мрази различните? Не са ли точно БСП и ДПС партиите, които превърнаха своите електорати в нещо подобно на капсулирани и самозатворени етноси, загубили всякакви връзки с всичко външно, чуждо и различно? Пардон, в случая на ДПС растат връзките с Ердоган, докато БСП продължава да се самозатваря", питат от ВМРО.

От партията смятат, че: "Колкото до антиевропейските обвинения, нека господата от ПЕС проведат едно коректно проучване сред гласоподавателите на БСП в България и ще видят, че това са в голямата част от случаите почтени хора, които обаче са и сред най-скептичните по отношение на Европейския съюз".

"Обвинението към Патриотичния фронт в популизъм ще оставим без коментар, защото едва ли има по-красноречив пример за популизъм от социалните залъгалки, с които кабинетът „Орешарски“ се опита да си купи политическо време за сметка на всички български граждани.

Ето кой мрази различните, залъгва своите, действа античовешки и ползва Европейският съюз само за етикет, другари от ПЕС. Затова и Вашите избиратели, които в огромната си част са честни хора, вече не гласуват за Вас и една не малка част от тях видяха надежда именно в Патриотичния фронт", посочват от ВМРО.

"В заключение, с подобна декларация г-н Станишев уронва престижа на собствената си държава, защото преди всичко той е българин и трябва да се съобразява, че България и нейните граждани са го изпратили в Европейския парламент и на лидерското място на ПЕС", категорични са от партията на Каракачанов.