Президентът на международния адвокатски съюз връчи медал на САК

Мигел Луинас избра България за първата си официална визита като президент на МАС

Мигел Луинас, президент на Международния адвокатски съюз, връчи почетен медал на председателя на Софийска адвокатска колегия Петър Китанов на стилна церемония в балната зала на хотел Кемпински, съобщиха от колегията.

"Присъствам на изключително събитие. Горд съм, че имам такива добри приятели в България. Приемете този медал като знак, че и малките страни вършат големи дела, когато се работи усърдно и упорито", каза Луинас, който живее в Уругвай.

Той избра България за първата си официална визита като президент на МАС и по този начин оказа огромна чест на колегите си. Той връчи същия медал и на Ралица Негенцова, председател на Висшия адвокатски съвет.

От своя страна Петър Китанов удостои Мигел Луинас с почетен знак и значка на колегията.

Мартун Паносян от Арменската адвокатска колегия пък подари на Китанов уникален стенен часовник и картина, рисувана върху дърво.

На изисканото събитие присъстваха още Петър Поледник, председател на колегията в Бърно и зам-председател на чешката колегия, Луи Бушман - член на съвета на парижката адвокатура и специален пратеник на председателя Сюр, Фабиен Вехтер - директор на издателство "Лес Баз", който през декември ще подпише споразумение с Китанов всички софийски адвокати да ползват нормативните актове и съдебната практика абсолютно безплатно.

Чуждестранните гости бяха силно впечатлени от нашата народна музика и танци, като не се двоумиха да се включат в хората. Освен това не пропуснаха да пробват от традиционната ни кухня и ракия.

"Всичко в България много ми харесва, хората са чудесни и гостоприемни. Тази вечер ще я пазя завинаги в сърцето си", заключи Мартун Паносян, който дори изяви желание да се премести да живее в родината ни.

Водещи на Годишния адвокатски бал бяха магистъра по право и доктор по политология Нина Хамилтън и колегата й юрист Юлиян Демирев. Вечерта бе с благотворителен характер - в помощ на болните от церебрална парализа Снежи и Божидар.

Две прес-конференции предхождаха бала - защита правото на защита и международен арбитраж.