Спането голи предпазва от диабет

Общество

25-11-2014, 18:09

Снимка:

wikipedia.org

Автор:

Лили Тодорова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Овладяват диабета с вегетарианска диета

Спането без пижама помага да натрупваме по-големи количества кафяви мазнини

Мерилин Монро изглежда е била права, когато си е лягала "облечена само в няколко капки Chanel. Да спим голи е не само секси, но и здравословно, пише в. "Дейли мейл".

Ако искаме да се предпазим от диабет, трябва да загърбим нощници и пижами. Според проучване на американската Национална фондация за съня, 30 процента от американците спят голи в креватите си. Това им носи и безспорни ползи. По този начин сънят става много по-здрав.

При заспиване телесната температура трябва да спадне с половин градус. Това най-добре се постига, когато сме без нощници и пижами. Мозъкът, който получава сигнали от вътрешния ни часовник, нарежда на кръвоносните съдове да се разширят и да изпускат топлина. Нашата телесна температура е на най-високо ниво в 11 часа сутринта и на минимум в 4 часа след полунощ, установили специалистите.

Спането голи ни помага да натрупваме по-големи количества кафяви мазнини. Те от своя страна ни помагат да горим излишните калории по време на сън. При този процес правилно се регулира отделянето на инсулин в организма, което ни предпазва от диабет.