Каракачанов: Продължаваме да подкрепяме правителството

В България има партия, която е близка до политиката на неоосманизъм на Ердоган, каза той

Ние продължаваме да подкрепяме правителството. Ултиматум не е имало. Поискахме разговор с премиера и го получихме. Това пред Нова телевизия съпредседателят на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов.

„Не съм съгласен, че акцията „Антитерор” е пиар. За първи път има толкова мащабни действия, съвместни между полиция, прокуратура и ДАНС. Похвално е, че успяха да заработят заедно. През последните 20 години в България дойдоха много ислямисти, изповядващи нетрадиционен и радикален ислям”, коментира той.

„Не трябва да подценяваме нещата – погледнете картата и вижте, че този голям световен конфликт е на около 1000 км. от нас. Светът в момента се намира в нова ситуация. За първи път, подобно на съветската революция през 1917 г., се формира държавно образование на базата на вносна революция и идеология. Това директно говори за смяна на режима. Ленин изнася революция с руското злато и диаманти, а сега се изнася радикален ислям и революция с петрол”, каза още Каракачанов.

По въпроса за протеста на ПФ срещу зам.- министъра на отбраната Орхан Исмаилов, Каракачанов обяви, че въпросът е принципен. „Некомпетентни коментатори казаха, че Патриотичния фронт е реагирал срещу Исмаилов само заради името му. Това изобщо не отговаря на истината”, допълни той, като посочи, че ПФ са подкрепили Вежди Рашидов и дори са го защитили когато е имало нападки към него.

Каракачанов заяви, че е неприемливо представители на партията, към която е близък Исмаилов, да заемат ръководни постове. Съпредседателят на ПФ цитира думите на Корман Исмаилов, че се “гордее с подкрепата на турското правителство”. Към същата партия принадлежи и Орхан Исмаилов, против когото ПФ имат принципни съображения. „Ние се притесняваме, че в тази ситуация има партия, която е близка до политиката на неоосманизъм на Ердоган. Ако господин Исмаилов излезе и заяви, че се разграничи от тази политика, разговорът ще бъде съвсем различен”, коментира Каракачанов.Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия