Изграждат Център за неформално и електронно учене в ГПЧЕ-Плевен

Стартира дарителска камапания за дофинансиране на проекта

Започна изграждането на Център за неформално и електронно учене на IV етаж в сградата на ГПЧЕ – гр. Плевен, съобщиха от школото. Целта за създаване на този център е да се използват по-гъвкави форми на обучение за учениците чрез неформално учене, в осъвременена физическа среда, снабдена с най - нова електронна и компютърна техника, както по време на учебни занятия, така и за извънкласни занимания.

Единствена по рода си ще бъде езиковата лаборатория, оборудвана с най - новото в компютърните технологии - интелигентни системи и обучаващи програми, корекция на граматика, фонетика, слушане с разбиране и активизиране на цялото внимание, аудио и видео програми на изучаваните чужди езици , online тестове, както и информация, постъпваща от пулта на преподавателя, CD, DVD, LED телевизори, INTERNET, MP3, сателитен и радио приемник, дигитален и виртуален касетофон и клавиатура.

Проектът е разработен и се реализира съвместно с фондация „ Америка за България“, като приносът на фондацията е в размер на 184 000 лв.

"Уважаеми родители и съмишленици, молим за Вашата финансова подкрепа за дофинансиране на проекта като собствен принос на училището. Вашите дарения ще подпомогнат успешното финализиране на този грандиозен по мащаб и амбиция проект на ГПЧЕ. Кампанията се обявява за периода от 20.10.2014г. до 24.11.2014г. Даренията ще се приемат в счетоводството на ГПЧЕ, ул. Александър Стамболийски No22. На дарителите ще бъдат издавани свидетелства за дарения", отбелязват от училището.