Георги Ранов е новият Областен управител на Стара Загора

Кабинетът смени 24-ма губернатори от всички 28

Георги Ранов е новият областен управител на Старозагорска област. Пред журналисти Ранов заяви днес, че информацията не е официална, понеже все още не е обнародвана в Държавен вестник и решението на Министерския съвет не е влязло в сила. Но за да няма задкулисие, необходимо е да сподели информацията в медийното пространство.

Не крия, че с мен са водени преговори за поста, изтъкна Ранов. Общинският лидер на СДС Стара Загора поясни, че е получил подкрепата на останалите членове на Реформаторския блок на регионално и национално ниво.

Правителството освободи областните управители на 24 от областите у нас и назначи нови на тяхно място. На постовете си остават управителите на областите Пловдив, Варна, Хасково и Силистра.

Смени се очакват и при заместник областните управители на Стара Загора, назначени от правителството Орешарски. Те не бяха уволнени от служебното правителство на Близнашки, който освободи само Живка Аладжова и назначи Петрунова на поста старозагорски губернатор. Така Теодора Иванова и д-р Тунджай Йозтюрк също ще напусната Областната управа.

Според непотвърдена информация, едно от сигурните имена за нов зам. областен управител е това на Илия Златев, бивш лидер на социалистите в Стара Загора и сега председател на местната структура на АБВ.