Кръвожаден вампир броди из Южна България

В китното село Търничене се разказва легендата за кръвожадния вампир

Дали пиещите кръв са истински същества или просто приумица на сценаристи, по-добре да не узнавате наистина, ако ви се налага да посетите Търничене, където броди жесток вампир.

Поне така разказват обитателите там. Всъщност техните истории са се превърнали в една легенда, която се предава от уста на уста.

Вече никой не знае кое е факт и кое е украсено, докато столетия наред се говори, как в района на Турската воденица вампир нападал всеки посетител, а един баща показал изключителна смелост, опитвайки се да спаси своето дете. Съпругата му починала и той отглеждал единствената си дъщеря.

Момичето било в голяма помощ на човека, готвила, чистила, перяла. Всеки ден на воденицата кипял усилен труд, мелели се различни зърнени култури. Покрай това сиво ежедневие, се заформя една любовна драма. Турцин се влюбва в момата на воденичаря, но той го прогонва и отказва да я даде на него.

Въпреки това той се връща и идва през нощта да я краде. Бащата го убива при самоотбрана и го заравя наблизо. Понеже бил неопят, той се превърнал във вампир и непрекъснато чукал на вратата, представяйки се за пътник, който моли за късче хляб и топлина. Родителят не се подлъгал, прокудил го, но той все се връщал и ги тормозил.

Южна България буквално трепери от детайлите на тази мрачна случка.

В търсене на приключения, екип на Легендите оживяват посети селото и направи кратък филм за мита за ужасяващия вампир, писа изданието bgnow.eu. Търничене се намира в Стара планина и там неведнъж са се споменавали какви ли не митологични създания. До колко има свръхестествени сили в това кътче на България или хората са с по-развинтена фантазия, вероятно трябва да прецените, ако го посетите лично.

Разбира се, трябва да нямате никакви опасения и да сте готови да се изправите, ако не срещу реален вампир, то срещу кошмарните истории на местните.