НАП изловиха 3 безотчетни автомата за кафе в Стара Загора

Мисия

27-11-2014, 11:57

Снимка:

архив starazagorautre.bg

Автор:

Starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Оферта! Приходната агенция разпродава автомобили

Инспекторите наблягат на вечерни проверки по заведения

Вендинг - автоматите в Стара Загора подават редовно информация към НАП. Само 3 автомата за топли напитки са били заловени, че не са подавали данни. Машините са проверени от инспекторите по приходите от офис Стара Загора, а на собствениците им е съставен акт за нарушение. Ден по-късно, те вече са били изрядни, съобщава пресцентърът на Приходната агенция.

Системата за дистанционна връзка на касовите апарати с НАП периодично засича спад на оборотите при определени групи търговци, обикновено след 17,30 ч. в делнични и през почивни дни. По тази причина голяма част от контролния ресурс на приходната агенция е съсредоточен във вечерни и проверки през уикендите в търговски обекти и увеселителни заведения, посочват още от агенцията.

От там напомнят, че глобата за физическо лице, което не издаде касова бележка, е до 500 лв., а за юридически лица, укриващи обороти, от 500 до 2000 лв.,а може да се стигне и до запечатване на търговския обект.
При проверки служителите на НАП винаги се легитимират със служебните си карти. Инспекторите на приходната агенция не приемат и не изискват плащания в брой, всички дължими глоби се заплащат единствено по банков път.

От НАП съветват гражданите да изискват касова бележка при всяка покупката! В случай, че не получи бон, всеки може да сигнализира на телефон: 0700 18 700 на цената на градски разговор или в писмен вид по пощата до Офис НАП Стара Загора, ул.”Кенали” 1.