Змейово няма да се вдига на бунт срещу EVN, засега

Мисия

27-11-2014, 18:01

Снимка:

архив starazagorautre.bg

Автор:

Starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Змейово на бунт, токът в селото спира непрекъснато

От лятото токът в селото спира непрекъснато, хората чакат среща с ЕРП-то

Жителите на старозагорското село Змейово засега ще изчакат с протестните си действия срещу честите и продължителни спирания на тока. Те искат първо среща с ръководството на EVN.

На среща, проведена снощи с представители на община Стара Загора и областната администрация, не са дошли представители от електроразпределителното дружество.

"Бях отправил писмена покана, имахме и телефонни разговори с техния ръководител на енергиен център "Загоре". Но хората приеха да изчакат среща с представители на EVN в началото на декември с аргументите им, че е нужно време за проверка на данните за последните месеци". Това заяви кметът на Змейово Никола Пеев, който припомни, че чести спирания на тока е имало и през 2006/2007 г.

Проблемите в Змейово започнали още в средата на лятото. „При всяка поява на вятър, дъжд и влошаване на времето селото остава без ток. Миналата седмица, например, нямаше електричество два дни - четвъртък и петък. И всички сме сериозно притеснени, защото се задава зима", каза на пресконференция Никола Пеев, кмет на Змейово. Освен честите аварии и спирането на тока, проблем е и ниското напрежение на ток, което достига едва 180 волта вместо 220.

Жителите на селото са избрали контактна група, която ще се срещне с EVN. От ЕРП-то са поискали това да се случи през първата седмица на декември, за да имат готови анализи, уточни кметът.