Екип на Здравното министерство проверява МБАЛ "Киркович"

Кметът Живко Тодоров е уверил министър Москов, че пускат парното в болницата днес

Екип от 4-ма представители на Министерство на здравеопазването влезе днес в старозагорската Многопрофилна болница „ Стоян Киркович” – Университетска. Министърът на здравеопазването д-р Петър Москов е разпоредил незабавна пълна проверка на дейността на лечебното заведение, съобщиха от пресцентъра на МЗ. Тя е предизвикана от постъпилите в министерството многобройни сигнали от медии и граждани, че в болницата липсват лекарства, отопление и консумативи.

Москов свиква извънредно заседание на Съвета на директорите за избор и упълномощаване на прокурист до провеждане на общо събрание за избор на нов Съвет на директорите и на нов изпълнителен директор, се казва в съобщението.

Преди това д-р Москов е провел телефонен разговор с кмета на Стара Загора Живко Тодоров, от когото получил уверение, че парното на сградите към лечебното заведение ще бъде пуснато в рамките на днешния ден. МЗ гарантира изплащането на натрупаните до момента задължения за отопление, както и необходимата за това сума до края на годината. В тази връзка министър Москов изказа специални благодарности за бързата реакция на кмета Живко Тодоров, съобщиха още от МЗ.

Вчера в късния следобед, след среща с депутатите от старозагорския регион, министърът на здравеопазването Петър Москов предприе действия по свикване извънредно заседание на Съвета на директорите за избор и упълномощаване на прокурист до провеждане на общо събрание за избор на нов Съвет на директорите и на нов изпълнителен директор.

В понеделник е насрочена среща между здравния министър и Съвета на директорите на болницата.