По пет софиянки всеки ден стават проститутки?

Като основен бонус е френската любов без презерватив

Според проучване в най-големите сайтове за платена любов, всеки ден поне пет софиянки стават проститутки. Бройката е изчислена на база нови оферти за последната година.
Проучването е на „Монитор” и е направено в най-големите сайтове за предлагане на платена любов. Там всеки ден се появяват нови обяви, като само за последната година и половина на столичния пазар за плътска любов са излезли 2500 нови труженички. Възрастта им е между 18 и 40 години, като повечето са българки. Цените, за които те предлагат телата си за час, варират между 60 и 140 лева. Тарифата се определя най-вече от възрастта, като най-скъпи са по-младите момичета. Друг определящ фактор за цената са услугите, които те предлагат.

Като основен бонус е френската любов без презерватив, за по-нестандартни услуги се доплаща между 20 и 50 лева.
Според хора от бранша появата на толкова много проститутки в София е заради големия пазар, който е целогодишен. Проучване на RiskMonitor показва пък, че над 90 процента от тях работят за сводници, които ги охраняват и прибират голяма част от заработеното.

Месечната печалба от една проститутка според проучванията пък е около 10 хил. лева. Всички момичета в обявите посочват, че разполагат със собствен терен. Девойка, която се представя за Галя, например пише в обявата си, че е нова, неопитна, но много страстна и работи с желание. Тя е на 22 години. Качила е снимки, на които се вижда и лицето й. Според информацията жилището, в което стават срещите, е чисто, на комуникативно място в центъра на столицата и е много дискретно, демек няма комшии, които да измерват с критичен поглед клиентите.

Свързахме се с Галя, която с нежен глас ни обясни, че през цялата събота е заета, но може да се видим късно вечерта. Работела денонощно. Адресът, на който ни посочи, пък се оказа блок, в който до преди няколко години е имало публичен дом, вече затворил врати. Преди няколко месеца обаче той отново е заработил. Новият бордей се намира в близост до хотел „Плиска”, само на метри от бул. „Цариградско шосе”.

„Постоянно е върволица от мъже. Идват по всяко време на денонощието. Кога ли някой от тях ще ни окраде. Страх ни е много. Когато се оплачем пък, разни здравеняци ни казват да не се притесняваме”, разказа пред „Монитор” живееща в блока баба.
Друга обява пък, която е пусната преди месец от 18-годишно момиче, представящо се за Таня, съобщава, че отскоро е в София и иска да се запознае с нови и платежоспособни господа. Момичето също на драго сърце ни оставя адреса, който се намира точно срещу входа на Финансово-стопанската гимназия в София. Ученици от там разказаха, че девойката наистина си струва и е от съвсем скоро. Дори дошла с няколко приятелки. За да се възползваш накуп от услугите им, трябва да платиш 200 лева за един час. По думите на младежите си заслужавало.

България е на трето място по брой проституиращи в Европа. Това сочат данните от изследванията на западноевропейски организации. Според тях името на страната ни присъства в международните доклади като една от шестте основни държави - износителки на жени в Европейския съюз. Така осеммилионна България надминава по брой жертви на трафик държави с многократно по-голямо население. Изследванията на RiskMonitor показват, че сексуално експлоатираните в чужбина българки генерират между 900 млн. и 1,3 млрд. евро годишно, от които 1 млрд. лева се връщат в България.