С изложба, флашмоб и джаз ОИЦ-Русе показа успешни стъпки към новия програмен период

Танцьорите на формацията за модерен балет „Мираж“ изненадаха с флашмоб посетителите на МОЛ-Русе в събота. Посетителите на търговския център имаха възможността да разгледат и изложбата „Стъпки по пътя към програмен период 2014-2020“, която Областен информационен център-Русе бе подредил във фоайето.

Най-успешните проекти на Община Русе, осъществени с европейски средства през стария програмен период бяха представени от Ралица Костадинова. По забавен начин тя представи на гостите и 30 нови общински проекта, с които местната власт е готова да кандидатства за финансиране през новия програмен период по ОП „Региони в растеж“. За визуализацията с мултимедия се бяха погрижили експертите на ОИЦ-Русе.

Интересът на русенци беше провокиран и от викторина с награди и много подаръци. За да отговорят правилно, участниците трябваше да са разгледали изложбата с успешни проекти в област Русе, реализирани до момента.

Паралелно със забавната част посетителите имаха възможност да се запознаят и с дейността на  ОИЦ-Русе като надежден източник на информация за възможностите по оперативни програми. Консултации и информационни материали бяха осигурени за всички, които се интересуваха как да реализират идеите си и как могат да получат европейско финансиране.

Събитието бе част от националната „Изложба „Стъпки по пътя към програмен период 2014-2020“ на мрежата от 28 информационни центъра в страната. С него ОИЦ-Русе финализира своята инициатива да запознае широката общественост с функциите си и да популяризира новите оперативни програми, които ще действат до 2020 година.