Благотворителен базар е поредното събитие в помощ на Митко

Момчето от Стара Загора се нуждае от средства, за да не загуби зрението си

Поредната благотворителна инициатива в помощ на 9-годишния Митко, за чието лечение в чужбина се събират средства, е Свободен благотворителен базар "Да дарим светлина на Митко".

Той се организира от фейсбук групата Подари ненужното-Стара Загора в партньорство с Община Стара Загора. Базарът ще се проведе на 7 декември, неделя, във фоайето на Общината. Съобщението на групата гласи:

"Идеята на този базар е свободно и безплатно да споделяме вещи (дрехи, играчки, книги, техника, домакински уреди и пособия и т.н.), знания, идеи, умения и усмивки помежду си, без каквато и да е било печалба. Всеки ще може да дойде, да сподели и вземе каквото си хареса.

Какво може да носим на базара?

На практика на базара може да се носи всичко – дрехи, обувки, играчки, инструменти, техника, книги, домакински пособия и т.н. – но те трябва да са в много добро състояние, годно за употреба.

Таксата за участие в базара е минимум 5.00 лв. Всички събрани пари ще отидат за лечението на Митко."

На поредната благотворителна инициатива, проведена вчера в бижутерско ателие, бяха събрани 250 лева за лечението на Митко, а междувременно в благотворителен онлайн -търг на книги също се събират средства.

Момчето от Стара Загора се нуждае от тях, за да се подложи на лечение в чужбина, което да му помогне да не загуби зрението си.
Цялото лечение струва 70 000 евро, родителите му са успели да съберат 53 000 от тях. 17 000 евро все още не достигат.

Всички инициативи се организират в "Месеца на Митко", който продължава до 12 декември.