"Добруджа 07" оглави класирането при мъжете в Суперлигата

Така отборът събра 18 т. и е временен лидер

Волейболистите на „Добруджа 07" са водачи във временното класиране на Висшата волейболна лига, след като победиха в домакински мач с 3:0 гейма в събота вечер тимът на „КВК Габрово". Отделните геймове добруджанци приключиха с резултат 25:18, 25:21, 27:25. Най-резултатен в срещата бе Костадин Стойков, който реализира 16 точки за добруджанци. Така отборът събра 18 т. и е временен лидер, като в следващия кръг ще гостуват на „Миньор", пише „Стандарт”.

След мача Костадин Стойков сподели, че се надява с новия си тим „Добруджа 07" да постигне по-големи резултати, каквито е имал с предишния си клуб и добави, че 10 години е играл в „Левски", като 7 пъти са били шампиони, но никъде не е имал такава всеотдайна публика като в Добрич. След срещата старши-треньорът на габровци Любомир Герасимов сподели, че основният проблем пред тима е, че трудно успяват да съберат шестима играчи. „Точно в два мача успяхме да се съберем. Повечето са на аматьорски начала и работят. Днес /б.а. – в събота/, ако имахме двамата центрове, резултатът можеше да е друг. Ние информирахме, че няма да играем в евротурнирите и трудно може да се каже дали можем да платим глобите след наказанието – б.а. 5000 евро.

Имахме гарантиран договор с КТБ, но в момента ние сме пред фалит. Няма опасност да не завършим шампионата, но не знам в какъв състав" – каза Герасимов.

След срещата президентът на добруджанци Веселин Велев поздрави момчетата, като сподели, че тимът трябва да се готви за още по-големи предизвикателства. „Костадин Стойков е велика личност, душата на отбора, и за него няма ниски цели. Той е човек, който успява да увлича всички и се надявам да увлече и нас с това изказване да запазим водачеството и да играем финал. Ако стигнем до евротурнирите, то ние няма да оставим отборът да не се явява в такива важни мачове" – гарантира Велев. Треньорът на добруджанци Мирослав Живков сподели, че според него, първенството е изключително равностойно и пожела на двама от състезателите - Стойков и Димов, по-бързо да излязат от леките контузии, които имат.