В Тулово стартира реконструкцията на водопроводната мрежа

Кмет и Областен управител поставиха първата копка

Областният управител инж. Георги Ранов и кметът на Община Мъглиж Господин Господинов поставиха началото на строителните дейности по проекта "Реконструкция и рехабилитация на техническата инфраструктура на община Мъглиж" в с. Тулово.

На първата копка присъстваха още кметът на Тулово Милен Бакалов, председателят на Общински съвет Мъглиж Младен Чернаков, представители на фирмата изпълнител и жители на Тулово. Отец Димитър отслужи водосвет за здраве и успешна работа. В рамките на проекта предстои изграждане на нов и рехабилитация на съществуващия водопровод в Тулово, както и реконструкция на общински път с. Радунци – ж.п. гара Радунци. Проектът е по мярка 321-Основни услуги за населението и икономиката на селските райони. Стойността му е 6 437 233 лв.
„За мен е удоволствие, че едно от първите събития, които посещавам като областен управител, е именно днес, когато даваме началото на нещо полезно за хората. Нямам съмнение в професионализма на фирмата изпълнител и се надявам, че проектът ще бъде реализиран в срок и с високо качество“, каза Георги Ранов, след което кметът Господинов разби бутилка шампанско в багера.
По-рано през деня областният управител посети Николаево, Гурково и Мъглиж, за да се запознае с кметовете и председателите на Общински съвети. Te поставиха пред Ранов основните си проблеми, за чието решаване областният управител се ангажира да съдейства, в рамките на правомощията си. Беше представена и информация за проектите, които се изпълняват на територията на трите общини. Сред темите, засегнати в разговорите, беше и готовността на общините за зимна обстановка.