Сагата с ТИР-ра и турските домати продължава

Четвърти ден обърнатият ТИР стои на моста край Ген. Колево

Четвърти ден обърнатият руски камион стои на моста край Генерал Колево, видя екип на радио „Добруджа". От събота вечер ТИР-ът, пълен с 25 тона домати, запушва едното платно на моста и създава трудности за движението по международния път.
Днес бригада роми от Царевец започна разтоварването на доматите. Зеленчукът, който идва от Турция в посока Русия, ще бъде натоварен в друг камион, след което ще започне повдигането на ремаркето, пише ИА Добруджа.
Радио „Добруджа" потърси институциите, кой носи отговорност за премахване на камиона от пътното платно и освобождаването на пътя.
От Областно пътно управление съобщиха, че техният ангажимент е да осигурят пропускливост на движението, т.е. пътят да не е затворен.
От Пътна полиция съобщиха, че тяхна отговорност е да осигуряват безопасно пътуване на останалите участници в движението. Затова и дежурни коли на КАТ стоят 24 часа на мястото на инцидента.
Потърсихме и компетентно мнение на транспортна фирма за международни превози. От там ни отговориха, че при подобен инцидент в Европа, държавните органи действат без да искат позволение на шофьора или собственика на фирмата. Камионът се репатрира незабавно, а след това сметката за извършената услуга се изпраща на собственика на превозното средство.