Фандъкова ще награди хората с увреждания

Столичният кмет ще присъства на отбелязването на Световния ден, посветен на хората с увреждания

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова ще връчи наградите в турнир по стрелба с участието на Отбора на хората с увреждания и Отбора на звездите, съобщиха от пресцентъра на Столична община. 

Турнирът е посветен на Международния Ден на хората с увреждания – 3 декември и се организира от Българската асоциация по рекреация, интеграция и спорт. 

Състезанията ще се състоят утре на комплекса по стрелба на стадион „Герена”. Събитието е подкрепено от 237 членски организации, както и национално представени организации на и за хора с увреждания.

Организаторите на турнира се надяват да фокусират вниманието върху възможностите на тези хора и на спорта като средство за интеграция и социално включване. 

Амбицията на хората с увреждания от Центъра е да наложат световния принцип „Нищо за нас без нас”. Организаторите ще си припомнят емоционални моменти от техните нелеки битки за извоюването на редица права за хората с увреждания. Ще бъде дискутиран план за действие относно Конвенцията за правата на хората с Увреждания на ООН.

Талантливи деца и младежи с увреждания ще демонстрират постигнатото от тях в творчеството. Те се надяват обществото да разбере техните трудности и да не се забравя, че никой не е застрахован.

Събитието е под патронажа на олимпийската шампионка Румяна Нейкова.