Слави Бинев: Лошото момче трябва да се превърне в надзирател и коректор

"Аз трябва да бъда уважаван, защото не съм ходил на колене и с наведена глава"

Едно време това за БИАД не ми е пречило и не ми е създавало дискомфорт, оставял съм на медиите да говорят нещо по-екстравагантно, сега е времето да махнем завесата и да кажем, че ставаше дума за манипулации. Лошото момче трябва да се превърне в надзирател и коректор. Защо, когато протестирах срещу Борисов септември 2012 г., не се отрази така както сега се наслагва цялото това напрежение за един бунт срещу мен? Новините започват и свършват със "Слави Бинев-лошото момче", коментира шефът на комисията по култура и медии пред Нова тв. по повод протестите за назначението му.

Изключително ми е неприятно да бъда нападан от хора, които не ме познават и са се поддали на внушението. Видях, че има нещо неясно в ситуацията. Един човек трябва да бъде съден по неговите действия, а не по предубежденията. Аз съм съден предварително. Това да ме олпюват е незаслужено, заяви Бинев.

"Не съм казал, че са платени протестиращите. Аз казах: не мога да повярвам че интеленгенти хора ще работят по предубеждение. Аз казах, че или тези хора по някъв начин са били ангажирани за това мероприятие или са били подведени. Аз никога не съм нападал някой, когато всички ме нападаха. Аз съм свикнал да нападам, когато никой не смее да каже истината, заяви Бинев.

Аз никога не съм бил част от културната гилдия и изкуството и никога не съм претендирал за това. Според мен ако искаха управлението да покаже, че са готови да имат политици, аз бях най-подходящият човек, и самата гилдия трябваше да подкрепи, коментира Слави Бинев.

Аз трябва да бъда уважаван, защото не съм ходил на колене и с наведена глава. Боя с Жоро Илиев беше, защото искаха да подлежа на контрол от тяхна страна, коментира побоя си с Георги Илиев и отвличането си.

Аз конфликт с Борисов нямам, той има с мен, заяви Бинев. Културата има нужда от решаване на проблема за финансите и европейските фондове. Всеки, който се интересува от тези важни неща, значи ще се съгласи с моето назначение. Аз ще защитавам интересите на хората въпреки управлението, продължи той.

Ако светът на културата трябва да бъде разровен и оправен, трябва да ме подкрепите, мога и най-големия обществен съвет към комисията да направя, проблемът не съм аз, проблемът е там, където са финансите, завърши интервюто пред Нова тв. шефът на комисията по култура и медии Слави Бинев, минути преди протеста против назначаването му.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"