Мариана Кръстева и Маноил Манев са заместниците на областния управител

И двамата заместници са общински съветници от ГЕРБ

Общинските съветници от ГЕРБ Мариана Кръстева и Маноил Манев ще бъдат заместник областните управители на област Стара Загора. Това съобщиха от Областна администрация.

Вече има заповеди за назначаването им от министър председателя, това ще бъде и окончателният брой на заместниците в областната управа.  Двамата ще встъпят в длъжност на 4 Декември. Също със Заповед на премиера, считано от днес, от поста зам.-областен управител са освободени Теодора Иванова и Тунджай Йозтюрк.
Мариана Кръстева е председател на групата на ГЕРБ в Общинския съвет на Стара Загора и преподавател по професия. От 2009 до 2011 е била секретар на областната администрация. Маноил Манев е председател на Постоянната комисия по спорт и младежки дейности и член на Постоянната комисия по Законност и обществен ред в местния парламент на Стара Загора, той е управител на частния колеж по охрана под липите.
След назначаването на двамата, и встъпването на Георги Ранов в длъжността на областен управител, местният парламент ще остане без трима общински съветници.
За първи път от създаването на областна администрация в Стара Загора (от 1999г.) няма заместник областен управител от Казанлък.