Две жени са били блъснати на пешеходни пътеки в София

МВР апелира за повишено внимание от страна на шофьорите и пешеходците

Във връзка с два пътни инцидента с пешеходци в столицата, СДВР апелира за повишено внимание от страна на шофьорите и стриктно спазване на предимството за пешеходците в районите на пешеходни пътеки, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Вчера в София са станали два пътни инцидента.

Първият е минути след 18.30 часа в района на бул. „Цариградско шосе”, около 10-ти километър. Изпратените на място полицейски служители установили, че на пешеходна пътека лек автомобил „Фолксваген Голф” със софийска регистрация, управляван от 24-годишен мъж, е ударил 32-годишна пешеходка, която била транспортирана в болнично заведение. Настанена е за лечение с фрактура на ляво бедро, порезна рана на главата и сътресение на мозъка. Водачът не e употребил алкохол.

По-късно, около 20 часа, в полицията постъпил друг сигнал за възникнало пътно произшествие на пешеходна пътека на бул. „Ломско шосе” - лек автомобил „Опел Астра”, шофиран от 35-годишен мъж, е ударил 30-годишна жена, която по това време пресичала. Пострадалата е настанена в болница с фрактури по тялото, установено е, че шофьорът не е употребил алкохол.