Лиляна Павлова: Не искам младите хора да напускат България

Само, ако останат млади и образовани хора ще можем да градим, строим и надграждаме държавата

Дерзайте и учете, защото само, ако останат млади и образовани хора в нашата страна ще можем заедно да градим, строим и надграждаме държавата. Ще можем да я направим такова място за живеене, в каквото всички ние мечтаем да живеем. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, по време на връчването на наградите "Студент на годината", цитирана от „Фокус”.

„Моята мечта и пожелание към вас, особено награждавайки победителя в категорията „Технически науки”, искам да кажа, че когато проектираме българската държава, училища и пътища, моята мечта е по тези пътища да се движат стоки и услуги, които да останат в България. Не искам по тези пътища младите хора на България да напускат страната ни и да търсят реализация на друго място”, допълни министър Павлова.

Тя връчи наградите за „Студент на годината” в категория „Технически науки” на победителите - трето място Антон Недялков от Висше строително училище „Любен Каравелов”; второ място - Георги Георгиев от Русенския университет „Ангел Кънчев”, първо място - Елица Гешева от Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ). „Поздравявам ви и като ръководещ Министерство на регионалното развитие и благоустройството имам една допълнителна награда извън тази, която печелите - едномесечен стаж в министерството, към Националния експертен съвет заедно с нас да участвате в одобряването на всички големи и стратегически инфраструктурни обекти,които предстоят през следващите месеци. Надявам се, че това ще бъде един полезен опит за вас”, допълни Павлова.