Нов проект на ученици от ФСГ „Васил Левски”

Животът

04-12-2014, 09:20

Снимка:

ФСГ

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Отлични ученици по застраховане, кове ФСГ в Добрич

Той е съвместен с гимназия от Бургас

"Художествено представяне на знанията по биология" е проект по дейност eTwinning, който стартира през новата 2014/1015 учебна година във Финансово-стопанска гимназия " В. Левски " гр.Добрич с ръководител преподавателката по биология Анета Бакърджиева. Проектът ще се реализира съвместно с ученици от Гимназия за чужди езици „ В. Левски " гр. Бургас с преподавател Десислава Маринова.
След успешното завършване на други два международни проекта /„Водата, която прави живота възможен " и „ Всеки ден екология "/, г-жа Бакърджиева намира начин да направи обучението по биология привлекателно и разнообразно за учениците. Биологичните знания се онагледяват и осмислят чрез изкуството. Художествено оформените модели, постери и табла дават възможност за активно осмисляне на биологичните закономерности, отбелязване на важни дати, свързани с природата и др. В този смисъл по свой начин, без особени претенции и според възможностите си, учениците могат да покажат своето виждане за биологичните процеси, свойства и структури, като разгърнат творческите си възможности.
Интерактивна игра „Аз творя чрез биологията", организиране и провеждане на изложба „Море от биология", „Ако бях растение щях да бъда ...", креативно представяне на екипите чрез рисунка или макет, излъчване на победители – това са част от инициативите на двете училища, предвидени в проекта.