За 19 селища на територията на областта са подадени сигнали за наводнения

Залети са мазета, дворове на къщи, пътни участъци

Оперативният център на "Пожарна безопасност и защита на населението" съобщават, че на територията на областта няма пряко застрашени от наводнение населени места.
Подадени са сигнали за населени места, намиращи се в ниските части.
На територията на община Стара Загора това са пет селища – с. Арнаутито, с. Михайлово, с. Горно Ботево, с. Еленино и с. Хан Аспарухово.
По пътя Стара Загора – Нова Загора в района на с. Оряховица, поради обилен валеж, по платното за движение има излязла от канавките вода. Към момента движението по пътя се осъществява нормално и същият не е затворен. В района на с. Загоре по пътя за гр. Димитровград също има излязла от нивите и канавките вода, която не затруднява движението. Призоваваме водачите да бъдат предпазливи и да спазват ограничението на скоростта, както и необходимата дистанция с другите участници в движението по пътищата с оглед предотвратяването на пътни инциденти.
На територията на Казанлък сигнали за наводнени дворове са подавани от селата: Ягода и Юлиево. На територията на Чирпан - с. Винарово, с. Гита и с. Мирово. На територията на Раднево – с. Коларово, с. Сърнево, с. Боздуганово, с. Землен и с. Любеново. На територията на Гълъбово – с. Обручище. На територията на Опан – с. Опан и с. Бял Извор. Няма опасност от преливане на язовири на територията на областта. Всички язовири са с отворени основни изпускатели и преливат през преливниците!