Фандъкова: Проблемите се решават с ясен план и график

Столична община не си е позволила спиране на европейските проекти въпреки спрените средства

Проблемите се решават с много ясен план и с много ясен график. Това каза Йорданка Фандъкова, кмет на София, в интервю за предаването „Под лупа“ на телевизия Европа. 

Тя посочи като проблеми и климатичните промени като силните и обилни дъждове, които често са пречели на строителната програма по ремонтите в столицата. 

„Въпреки всичко с много ясен план и добър контрол успяхме да завършим всички обекти, които бяхме планирали и започна тяхното изграждане през лятото,“ подчерта кметът на София и посочи като пример ремонта на моста по бул. „Цариградско шосе“ и две тежки кръстовища. 

Йорданка Фандъкова изрази благодарност на всички хора, които са проявили търпение при неудобствата, които са им създали ремонтите. Тя посочи пуска на ремонтираните кръстовища на Семинарията и на „Лъвов мост“ като изключително важен за трафика в столицата, както и обновения булевард „Ботевградско шосе, който дава съвсем различен облик на тази част на София. 

Относно европейските пари, използвани в ремонтите, Фандъкова подчерта със задоволство, че общината не си е позволила спиране на европейските проекти въпреки спрените европейски средства по две от оперативните програми.