Стара Загора е в очакване на коледните светлини

Дядо Коледа и кметът ще ги запалят, отварят и ледената пързалка

17-метрова елха ще грейне в коледни светлини днес от 17:30 часа в центъра на Стара Загора. Коледното дърво е отгледано в общински разсадник.

Дядо Коледа и кметът Живко Тодоров ще запалят с магическия жезъл светлините. В програмата на общоградския празник участие ще вземат Детска музикална формация "Звездопад", Детски танцов състав "Тракийче" и малката старозагорска певица Гери.

Парковете, основните булеварди и кръстовища на Стара Загора също ще блеснат с празнични светлини. Тази година коледната украса стигна до кръстовището на бул. "Цар Симеон Велики" и бул. "Крайречен".

Тази вечер ще бъде отворена официално и ледената пързалка на главната улица пред сградата на Община Стара Загора. Ден преди събитието съоръжението беше изпитано и заледено. Пързалката ще работи до 5 януари, всеки ден от 10:00 до 22:00 ч. Достъпът до нея е безплатен, като при необходимост ще се предоставят и кънки за лед.

По-рано през деня, от 13.00 часа в Детския отдел библиотека „Родина" започва детска коледна работилница. събитието, наречено „Усмивка облечена в Коледна магия" включва и мултимедийна презентация с викторини и кръстословици, представяща Коледа по света.

От 19.00 часа в Драматичен театър "Гео Милев" започва концертът „В очакване на Рождество" на смесен хор „Родина" при НЧ „Родина" и хор „Славей" от гр. Харманли.