Марица отново на върха във волейбола

Пловдивчанки удариха Славия с 3:0 като гости, идва ред на Левски

Марица (Пловдив) изкова поредната си победа в женската Национална волейболна лига на България и отново излезе на върха в класирането, вече с 25 точки от осем успеха и една загуба, но и с мач повече от прекия конкурент Левски (София), който има 23 точки преди утрешната си среща със съгражданките си от ЦСКА.

В днешната среща от деветия кръг в столичната зала Панайот Пондалов, Марица разгроми своите домакини от Славия-СУ (София) с 3:0 (13, 11, 11) гейма след само 58 минути игра.

Този път старши-треньорът Иван Петков се довери почти изцяло на титулярния си състав, като единствено на поста диагонал опитната Марина Ковачева замени младата Силвана Чаушева.

Нито за момент от мача пловдивчанки не оставиха никакви съмнения в своето превъзходство.

Те напълно доминираха на терена и резонно стигнаха до категоричния резултат.

Топреализатор на срещата стана центърът Милена Димова с 13 точки, 6 от които от блокада. С по 12 точки се разписаха другият център Мария Данчева (4 аса) и капитанката Ана Радичева.

В следващия десети и последен за есенния дял кръг Марица посреща Левски за второто издание на голямото дерби на този сезон в събота, 13 декември, от 17:00 часа в зала Пловдивски университет.