Кметът Димитър Николов: Честит празник бургазлии!


Кметът на Бургас Димитър Николов поздрави всички бургазлии с празника на града – Никулден и им пожелава здраве, щастие и благополучие. Публикуваме поздравителния адрес на градоначалника без редакторска намеса:
"Скъпи бургазлии,
За мен е удоволствие да Ви поздравя по случай празника на нашия град - Никулден! Шести декември е повод да обърнем поглед към нашето минало. Да си спомним за хората, направили така, че малкото рибарско селище на брега на Черно море днес да е модерен и бързо развиващ се град. Независимо от трудностите и превратностите на времето, Бургас винаги е имал едно голямо богатство - неговите хора. Градът е дал на България личности, които с полета на духа и таланта си неведнъж са надскачали границите на своето време.
Никулден е повод за гордост, защото името на Бургас през последните години се споменава с уважение. Това се дължи на личния пример и отговорност на всеки един от Вас. Общите усилия помагат да превръщаме Бургас във все по-добро място за живеене.
Днес трябва да гледаме в бъдещето с увереност и самочувствие. Наш дълг е да надграждаме добрите примери на предшествениците си, за да предадем тази енергия на поколенията след нас. Пожелавам на всички бургазлии здраве, щастие и благополучие!"
Димитър Николов
КМЕТ НА ОБЩИНА БУРГАС