Патриотите предлагат Иво Антонов за зам.-министър на отбраната

Историкът е дългогодишен експерт по войнишките паметници в Министерството на отбраната

Патриотичният фронт ще предложи за зам.-министър на отбраната историка Иво Антонов, който работи във ведомството като експерт по войнишките паметници, научи "24 часа".

По-рано патриотите събщиха, че няма да свалят подкрепата си от правителството, но искат постове като на представителите на партията на Корман Исмаилов. Това стана ясно от думите на Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, съпредседатели на ПФ в парламента.
Преди 3 седмици те бяха възмутени от назначаването на Орхан Исмаилов за зам. военен министър и на Веселин Пенев за областен управител на София. И двамата са от партията на Корман Исмаилов НПСД, член на Реформаторския блок.

След консултации в коалицията стигнахме до извода, че тези назначения не са умишлени, а са на базата на личните качества на кандидатите, поясни Симеонов.
На съвместен брифинг с представителите на реформаторите Петър Москов и Найден Зеленогорски патриотите поставиха условия техни експерти да бъдат назначени за зам. министър на отбраната и за зам. областен управител на София.
Кандидатите за тези постове обаче не бяха обявени. Те са съгласувани с реформаторите, но тепърва ще бъдат предложени за назначение на премиера Борисов.

Според източници на "24 часа" кандидатът на фронта за зам. военен министър е Иво Антонов, историк, дългогодишен експерт по войнишките паметници в Министерството на отбраната.
Третото условие на патриотите е новините на турски от БНТ да минат във втория канал на обществената телевизия.

Ако ме питате дали сме се разбрали с ПФ, ще ви отговоря, че не сме се разбрали, а постигнахме разумен баланс. Това не е препокриване на ценностите, а честен разговор в името на това кабинетът да оцелее, коментира д-р Петър Москов. Стана ясно още, че патриотите ще подкрепят идеята на РБ за парламентарна комисия, която да разследва срастването на политическата, икономическата и съдебната власт. Ако премиерът не приеме нашите предложения, ще бъдем принудени наистина да оттеглим подкрепата си за кабинета, каза Симеонов.