Започна изграждането на защитна дига около подстанцията в Гълъбово

Министърът на вътрешните работи отива на място

Започна изграждането на защитна дига около залятата подстанция „Гълъбово", която захранва с електричество цялата община. Информацията от града все още не е успокоителна, все пак нивото на водата около подстанцията е спаднало с около 30 см, съобщи областния управител Георги Ранов.
Всички язовири в областта се наблюдават и са под преливния ръб, с изключение на яз. Бял кладенец, който прелива технологично в Овчарица и яз. Мусачево – през преливник. По информация на EVN град Гълъбово остава с режим на тока на 2 часа.

Продължава обявеното бедствено положение в община Раднево. Има множество наводнени дворни места и къщи в ниските части на с. Знаменосец, гр. Раднево и околовръстния път на града. 5 възрастни и 5 деца са евакуирани и настанени в МБАЛ - Раднево.

Язовирите Раднево и Константиновец преливат през преливниците. Нарушено е снабдяването с питейна вода на селата Ковач, Диня, Сърнево и Пшеничево. В с. Главан очакванията са до края на деня водоподаването да бъде възстановено. 

Пътната обстановка в цялата област е нормална. Няма въведени допълнителни ограничения.

Министърът на вътрешните работи Веселин Вучков ще се запознае с обстановката в Гълъбово, съобщиха от пресцентъра на МВР.

От 13.30 часа министър Веселин Вучков ще участва в заседанието на кризисния щаб в града. Той и директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” инж. Николай Николов ще се запознаят с обстановката в населеното място и предприетите действия за преодоляване на последствията от наводнението.