Деца играят Рождество Христово в Поморие


Поморие ще се върне 2000 години назад във времето, когато в сламените ясли се е родил Спасителят. Рождество Христово ще оживее в навечерието на най-светлия християнски празник. Спектакълът „Рождество Христово” ще пресъздаде по достъпен и вълнуващ начин историята, разказана в Светите евангелия от Матей и Лука.
На 23 декември 2014 г., от 17:30 часа, градинката пред храм „Свето Рождество Богородично” ще се превърне във Витлеем, а в ролите на Мария, Йосиф, Ангела, цар Ирод, мъдреците и пастирите ще се превъплътят талантливите актьори от Детска театрална студия „Светулка” при НЧ „Светлина 1939” – Поморие. Специално за спектакъла Община Поморие ще изгради декор, напомнящ „яслите”, в които се е родил Христос.
„Постановката е насочена най-вече към децата, но ще бъде интересна и зрелищна и за възрастните. Поморие е сред малкото градове в България, които ще реализират подобен спектакъл на открито. Освен да създадем коледен дух в града, с тази инициатива искаме и да напомним, че Коледа не се състои само в подаръците, украсата, добрия старец и трапезата. На Коледа християните празнуват Рождество Христово” – каза кметът Иван Алексиев.