Как лесно да почистим старите отметки в браузъра си

Съществува безплатна програма

Отметките са чудесен начин да следим новите публикации в любимите си уеб сайтове. Можете да плъзнете в лентата на отметките на браузъра тези сайтове които посещавате често, за да имате бърз и лесен достъп до тях, пише digital.bg.

 

 С течение на времето обаче нещата се усложняват, защото  се натрупват стотици отметки. Някои от тези страници, които някога са били толкова важни за вас вече може дори да не съществуват. Те не само заемат място, но и ви пречат да откривате тези отметки, които искате да ползвате.

 

 Ето как стигаме до въпроса ‘Как лесно да почистим старите отметки в браузъра си?‘. От PC World предлагат лесно решение на проблема, преди обаче да научите за него може да ви бъде полезна информацията в статиите „Кой браузър да изберем за сърфиране в интернет“ и „Три лесни трика за бърз достъп до любимите ни уеб сайтове“.

 

 Съществува една безплатна и лесна за използване програма, наречена AM-DeadLink. Програмата открива мъртвите и повтарящите се линкове в колекцията ви от любими страници и отметки в браузъра ви. Тя сканира адресите, съобщава когато има такива, които не отговарят и дава възможност да ги изтриете.

 

Потребителите на Intel Security (по-рано McAfee) могат да получат съобщение което заявява, че тази програма може да съдържа зловреден код. Въпреки това, от pcworld твърдят че са я проверили с множество скенери за вируси и програмата и сайта са безопасни.

 

 Ето стъпките, които трябва да трябва да знаете за програмата AM-DeadLink:

 

 Стъпка 1.

 

За да изтеглите програмата, отидете на началната страница на AM-DeadLink и превъртете надолу, за да намерите сивия бутон „Download“. Бутонът става жълт щом застанете с мишката върху него. Все още няма реклами на тази страница, така че няма с какво да объркате правилния бутон за изтегляне.

 

 Стъпка 2.

 

Кликнете върху сивия бутон „Download“, за да започнете. Изтеглянето трябва да започне веднага.

 

Стъпка 3.

 

Когато изтеглянето приключи, отворете и стартирайте инсталационните файлове. Не пропускайте да прочетете лицензионното споразумение преди да продължите.

 

Стъпка 4.

 

Когато инсталирате AM-DeadLink, имате възможност да запазите програмата на твърдия диск на компютъра си или на преносим USB диск. Ако искате да стартирате програмата на няколко персонални компютри, запишете я на USB диск, който има най-малко 2,5 мегабайта свободно място. В противен случай, продължете с настройките за инсталация по подразбиране.

 

 Стъпка 5.

 

Когато инсталацията приключи, AM-DeadLink ще се отвори автоматично.