Лекуват пациенти сред влага и мухъл в Силистра (ВИДЕО)

Проблемът може да се реши, ако сградата се санира

 Поредно лечебно заведение у нас в трагично състояние. Деца и възрастни се лекуват сред влага и мухъл в Инфекциозното отделение на силистренската болница, а парното се пуска само за няколко часа на ден. За това сигнализираха зрители на Нова телевизия в рубриката „Моята новина”, съобщава Нова ТВ.

  Още в първата болнична стая заварваме санитарка, която обработва стените срещу избилите влага и мухъл. Прави го по 3-4 пъти на ден, всеки път, когато изписват пациенти.

  Ридван Алиев е дошъл на свиждане на 2-годишната си внучка. „Видях това, което не трябва да се вижда, в 21-ви век живеем. Има мухъл в инфекциозно отделение”, казва той.

 При тези условия се лекуват всички 11 пациенти в отделението днес. За да е топло в стаите се включват духалки, тъй като заради влагата, парното почти не се усеща.

  „Пуска се сутрин на обяд и вечер по 1 час, освен това ние разрешаваме на болните да си носят печки и контролираме пускането при повишаване на температурите. Болните не стоят в стаите на студено”, категоричен бе началникът на Инфекциозното отделение д-р Евгени Хинков.

  Според ръководството на болницата проблемът може да се реши, ако сградата се санира. Болницата обаче няма пари за такъв ремонт.

  „Кандидатствахме и по фонд „Козлодуй”, но не ни беше допуснат проекта въобще за разглеждане, по някакви административни причини, сега така или иначе за догодина очакваме да видим”, заяви изпълнителният директор на МБАЛ-Силистра д-р Даниела Костадинова. А дотогава условията за лечение и в тази българска болница ще останат такива.