Любовни писма на Мерилин Монро са продадени за 121 000 долара на търг

Разигравал се и сутиена й

Любовно писмо на известния американски бейзболист Джо ди Маджио, адресирано до Мерилин Монро, е продадено на търг на аукционна къща "Джулиънс окшънс" в Бевърли хилс за сумата от 78 125 долара, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.
Джо ди Маджио е вторият съпруг на американската киноактриса.
Предполага се, че писмото е било написано, след като Монро обявява развода им. Името на купувача, сдобил се с писмото, не се съобщава.
На аукциона е продадено също написано от самата Мерилин Монро писмо до третия й съпруг, драматурга Артър Милър. В него най-големият холивудски секс символ пише от колко много неща се притеснява. Неизвестен купувач е платил за него 43 750 долара.
Монро, която умира от свръхдоза наркотици през 1962 г. на 36-годишна възраст, завещава писмата си на преподавателя си по актьорско майсторство Лий Страсбърг. Той ги поверява на приятел, чието семейство сега ги предлага на търг. Очевидно приятелят е изпълнил заръката да се грижи добре за архива. Много от писмата са недокоснати от времето.
Писмата са само част от около 300 лота, предложени на търга, озаглавен "Изгубеният архив на Мерилин Монро". Не липсват и други лични вещи на актрисата, сред които бял сутиен, както и нейна кадифена рокля.
Организаторите се надяват аукционът, продължаващ два дни, да им донесе около 1 милион долара.