В Хасково са необходими водоноски, 19 села са без вода

Змии изпълзяха по пътища в областта след наводнението

Областният управител на Хасково Добри Беливанов изпрати искане до Министерството на отбраната за предоставяне на водоноски в 19 населени места в района. Това съобщават от областната администрация.
Решението за снабдяване с водоноски е било взето на спешно съвещание, свикано от Беливанов. На него е било съобщено, че без вода са 19 села в областта, които се снабдяват от помпената станция в с. Момково. Населените места са в общините Свиленград, Харманли и Любимец, уточняват от администрацията. От там добавят, че без водоснабдяване е и бежанският лагер в с. Пъстрогор.
От Районната здравна инспекция предупреждават населението там да не консумира вода от местните водоизточници - кладенци, чешми и извори, тъй като тя е замърсена.

След наводнението в Хасковско масово изпълзяха змии в отсечката между магистрала "Марица" с пункта "Капитан Петко войвода" на границата с Гърция, разказаха местни жители и пътници. Влечугите излезли да търсят спасение по шосето, в тревите край него и по мантинелите, след като обилните валежи заляха стотиците декари земеделски земи от двете страни на пътното платно. Освен студенокръвните, се подплашили много мишки и лалугери, които също избягали от дупките си, съобщава „Труд".

Като цяло обаче обстановката в област Хасково  се нормализира след обилните валежи. Няма села, в които да е нарушено електроснабдяването. 

Нивото на р. Марица се понижава при Димитровград и Свиленград. Нивото на р. Тунджа също спада, добавят от областната администрация.