Реформаторите плашат с бойкот на културната комисия

Корман Исмаилов настоя Слави Бинев да бъде оттеглен от поста председател на културната комисия в парламента

Депутатът от Реформаторския блок Корман Исмаилов настоя Слави Бинев да бъде оттеглен от поста председател на културната комисия в парламента.

Според него, ако това не се случи, депутатите от политическата му сила трябва да бойкотират комисията, предаде репортер на Bulgariautre.

„Дали пред обществото се разиграва сценарий на лошото ченге - ГЕРБ, и доброто ченге - РБ, сценарий, който се опитва да легитимира дискредитиралите се Патриоти - това предстои да видим. При така възникналите обстоятелства, в качеството си на председател на НПСД заявявам следното - влизането на представители на ПФ в изпълнителната власт за нас означава включване на Патриотите като трети съуправляващ партньор в коалиционното споразумение между ГЕРБ и РБ. Ще настояваме за включване в коалиционното споразумение на допълнителни текстове, възспиращи ксенофобското и дискриминационно отношение, на което сме свидетели в последните седмици. Категорично се противопоставяме на търгуването под шантаж на етническа политика и човешки права за културна изпълнителна власт", заяви Исмаилов.