48 къщи са наводнени, 10 души са евакуирани в община Раднево

Кметът д-р Юлиян Илчев призова съгражданите си да не пътуват и да сигнализират при наводнения

48 са наводнените къщи в община Раднево, шест са пострадали от валежите в града. Евакуирани са петима възрастни и пет деца в болницата в града. Осигурена им е храна и постелъчен инвентар. Екипите на ВиК и ЕВН са в постоянна готовност, ток и вода засега има. Това съобщава на официалната страница на общината кметът д-р Юлиян Илчев.

"Нивата на водите ще се променят динамично в зависимост от интензивността на валежите, водосбора, както и от контролираното изпускане на язовирите от други общини. Ето защо ще приемаме вашите сигнали и зов за помощ постоянно на познатите ви телефони", призовава в обръщението кметът на Раднево.

"Затворена частично за движение, поради наводняване е ул."В.Левски" /участъка от кланицата до "Сплавкомерс"/. Отводняването й в настоящия момент е невъзможно от инженерна гледна точка. Кметът призовава всички за повишено внимание с оглед на недопускане на ПТП в наводнения участък. Язовирите са на кота преливник, следят се денонощно. Има подсилено полицейско присъствие във всяко село, а екипите на пожарната са по местата си.
От вчера сме в двукратни ежедневни срещи с областния щаб, с министъра на вътрешните работи г-н Вучков, главен комисар Николов, областния управител, изпълнителния директор на мините, шефовете на полицията, пожарната, ЕВН, ВиК", докладва кметът на своите съграждани.

"Благодаря на всички, които проявиха готовност за оказване на помощ или оказаха такава. На Динко Грозев, предоставил техника за дигата на река "Кумурджа", на Георги Маринов, доказал, че няма бивши кметове, на д-р Румен Йовчев, на Иван Кънев, на Димитър Стоев, на адв.Дарина Хаджиева, на народния представител от Раднево инж.Димитър Желев - хора заявили желание за помощ, заинтересованост и оказали такава, както и на областния управител г-н Ранков, на фирмите по изпълнението на "Водния цикъл", на всички ръководители на ведомства и предприятия на територията на общината ни - на инж. Андон Андонов, на инж. Иван Русинов, на инж. Живко Динчев, на арендаторите Пеньо Тодоров и Георги Балев, на Милен Йовчев, на кметовете и кметските наместници в наводнените села, на хората от щаба", се казва още в обръщението на д-р Илчев.

Обстановката е динамична, призовавам всички, ако не се налагат пътувания, не ги предприемайте! Това е едно предизвикателство за всички нас, но вярвам, че с общи усилия ще се справим!", призовава още кметът на Раднево в обръщението до съгражданите си.