Мъж падна в клетката на три лъва в Барселона (видео)

Откаран е в болница в тежко състояние, но без опасност за живота

Мъж, катерил се по стената около зоната на лъвовете на зоопарка в Барселона, падна  и се озова в лапите на три хищника. Облеченият в маскировъчни дрехи посетител престоял там 30 минути, докато служителите на парка успеят да го измъкнат, съобщава „Дейли мейл”, цитиран от 24 часа.

След половин час престой в ограждението на лъвовете, 45-годишният мъж бил спасен от пазачи и пожарникари, които разгонили хищниците с водна струя. Когато го вдигнали, той бил покрит с драскотини и следи от ухапвания. Откаран е в болница в тежко състояние, но без опасност за живота.

Според очевидци, мъжът се катерел по стената, за да влезе в корпуса, когато един от лъвовете го захапал за крака и го метнал на земята. Местните медии твърдят, че пострадалият на Хусто Хосе е неонацистки активист. Миналият месец е бил арестуван за разпъване на банер със свастика пред известната сграда „Каса Мила” в центъра на Барселона.

Не се знае дали инцидентът в зоопарка не е опит за демонстрация. Пожарникарите, спасили Хосе с водни струи, твърдят, че няма как той да е попаднал в зоната на лъвовете случайно.

Хората от зоопарка пък смятат, че лъвовете не са искали да убият Хосе, а само да си поиграят с него.