Тунджа наводни селища между Стара Загора и Казанлък

Мостовите съоръжения се охраняват от полиция

Около 30-40 къщи са надводнени в село Юлиево, община Мъглиж. „Проблемът се появи след изпускането на язовир Копринка. Това повиши нивото на река Тунджа с 50 сантиметра, което в комбинация с високите подпочвени води и с дъждовете доведоха до наводнението на къщите", обяснява кметът Денислава Петрова.

Наводнени са още къщи в селата Памукчии, Могила, Ягода и Мирово.

От 11,00 часа по данни на областна администрация с още 25 кубични метра в секунда е увеличено изпускането на язовир "Копринка" към канала, който отвежда водата в река Тунджа.

В региона на с.Ягода, при моста реката е излязла от коритото си и е наводнила къщи. Кметът на Мълиж Господин Господинов е разпоредил и участва в спасителни акции при евакуация на хората в засенатия регион. Мостовите съоръжения се охраняват от постоянно полицейско присъствие.

Няма данни за бедстващи хора, информира областния управител Георги Ранов. Представители на пожарната и полицията са в готовност да окажат съдействие при необходимост в наводнените райони

Кметът на село Юлиево допълни, че очаква комисия от община Мъглиж, с която да започне обхождане на селото и съставянето на протоколи за причинените щети.