Изнасилвачът на петокласника от Дебелт бил друг


Изнасилвачът на 11-годишното момче от село Дебелт не е циганинът Брайко, както първоначално се смяташе. Друго момче, също ученик от ромски произход е извършил сексуалното посегателство. Той също е на 14 години и учи в осми клас. Брайко не е участвал в изнасилването, но е бил пряк свидетел на всичко, което се случва. Всъщност той е очевидецът, който е наблюдавал и не е помогнал на момченцето, разкриха запознати с разследването. Въпреки това повдигнати обвинения все още няма. Пострадалият петокласник се намира все още в болница, но се очаква до края на седмицата да бъде изписан от здравното заведение.
От полицията отказват да съобщят повече подробности по случая, а от прокуратурата заявиха единствено, че се води разследване срещу неизвестен извършител по чл. 157, ал 2 от Наказателния кодекс за блудство с малолетно лице от същия пол. Законът предвижда от 3 до 12 години затвор.
От прокуратурата са разпоредили да бъдат извършени съдебномедицински и съдебно-психиатрични експертизи на насиленото дете. Предполагаемият изнасилвач също ще бъде изпратен за съдебно-психиатрична експертиза.