Димо Гяуров: Излишно се шуми около изчезването на Сертов

Изчезването на Петко Сертов е съдбоносно лично решение или битов инцидент, а не отвличане

ДАНС тотално не се справи с основните си задачи през изминалите години. Службата не е играч в борбата с престъпността. Това заяви пред БНТ Димо Гяуров, бивш директор на Националната разузнавателна служба.

Според Гяуров се създава излишен шум около изчезването на бившия шеф на ДАНС Петко Сертов. „Какво от това", отговори той на въпрос за изчезването. Бившият шеф на разузнаването коментира, че изчезването на Петко Сертов е съдбоносно лично решение или битов инцидент, а не отвличане.

Гяуров коментира, че Сертов отдавна не ръководи ДАНС и ако някой наистина е искал да се разправи с него, е можел да го направи по-рано. Димо Гяуров е на мнение, че не е спазена процедурата за обявяване за издирването на Сертов чрез Интерпол.

Припомняме, Петко Сертов се намира в неизвестност от петък 18.00 часа. Той е оставил вкъщи своите мобилни телефони и е напуснал дома си, според информацията, която е дала неговата съпруга. От вчера Сертов се издирва и от Интерпол, стана ясно от интернет страницата на международната организация на криминалната полиция.