Бесни фенове реват заплахи в Дебелт

"Помните ли Катуница" и "Изроди" са част от заплахите по време на протеста за изнасиления петокласник

С мощен рев и агресивни заплахи стартираха днес малко преди 12.00 часа протеста пред училище "Антон Страшимиров" в Дебелт, където преди дни в тоалетните беше осмокласник изнасили 12-годишно момче със специални потребности.

"Помните ли Катуница" бяха само част от заплахите на протестиращите в селото.

Ученици от Бургас, футболни агитки и жители на съседни села се събраха на протеста, който протича при засилено полицейско присъствие. Заради заканите на футболните фенове още от вчера в Дебелт са разположени части на жандармерията.

Днес обаче още преди официално обявения час за протестите имаше и сблъсък между силите на реда и младежи. Част от протестиращите развяват и трибареника, други пък използват качулки и рисунки по лицата си.

На този етап обаче до сериозни размирици не се е стигнало. Полицията успя да овладее положението и дори обезопаси един от близо 40-те протестиращи.
Гаврата с 12- годишния Гошко беше извършена преди дни в тоалетната на училището от осмокласника Брайко. На ужасната сцена е присъствало друго момче, вече дало показания за всичко, което се е случило.

Извършителят е настанен в защитено жилище, а по информация на местните хора, семейството му е избягало от селото.