Благотворителен базар за деца на военни, загинали при изпълнение на служебния си дълг


Благотворителен базар ще отвори врати във Военния клуб в Бургас. Разпродажбата ще бъде открита тази събота. Събраните пари ще бъдат предоставени за нуждите на деца на военнослужещи, загинали при изпълнение на служебния си дълг.
Един от приоритетите на Министерството на отбраната е грижата за децата на военнослужещите и цивилни служители, загинали при изпълнение на служебния си дълг.
С наближаването на Коледните и Новогодишни празници, чрез организирането на коледен благотворителен базар във Военен клуб Бургас се открива възможност за събиране на средства за децата на загиналите военнослужещи и цивилни служители в системата на Министерството на отбраната.
Средствата ще бъдат събрани от продажбата на различни предмети, свързани с дейността на видовете въоръжени сили, а така също и на предмети изработени от бургаски деца.
Благотворителният базар ще бъде открит от командира на военно формирование 54950 комодор Мален Чубенков на 13.12.2014 г. от 10:00 часа в централно фоайе на Военен клуб Бургас.
Символични „продавачи” на ученическите произведения ще бъдат самите ученици и военнослужещите от военните формирования.
Събраните средствата от благотворителния коледен базар ще бъдат предоставени на децата на наши колеги, загинали при изпълнение на служебния си дълг, чрез фондация „Деца на Българската армия” по банков път по сметка на фондацията .