Благотворителен базар събра над 1000 лева за Митко

Той се проведе във фоайето на Община стара Загора

Над 1000 лева бяха събрани на Благотворителния базар „Да дарим светлина на Митко”, който се проведе днес във фоайето на община Стара Загора.

Инициативата е на фейсбук групата „Подари ненужното - Стара Загора” в партньорство с общината. Тя е част от благотворителните инициативи в "Месеца на Митко", целящ да събере средства за 9-годишния Димитър Енев.

Момчето от Стара Загора се нуждае от тях, за да се подложи на лечение в чужбина, което да му помогне да не загуби зрението си. За лечението на Митко в Русия са нужни 70 000 евро, от които семейството е осигурило по-голямата част. Той трябваше да замине за чужбина до средата на декември, но сумата не бе събрана в срок. Новата дата, на която Митко трябва да отпътува от България, за да се лекува е 15 януари.

Още близо 10 000 лв. са нужни до набирането на цялата сума, а дотогава предстоят още благотворителни инициативи, които да помогнат на Митко. Една от тях продължава през целия месец - това е онлайн-търг на книги, в който се включиха много хора от цялата страна.