Бивш играч на Спартак (Плевен) сред арестуваните за "черно тото"

Камбуров в ареста, разпитваха и юношата на плевенчани Иво Иванов

От МВР официално обявиха, че деветима души са задържани за 24 часа в акцията срещу "черно тото" във футбола ни. Имена не се съобщават, но според информациите сред тях са капитаните на ЦСКА, Локомотив (Пловдив) и Черно море Александър Тунчев, Мартин Камбуров и Кирил Котев. Сред останалите шестима има и хора, които не са футболисти.

Мартин Камбуров е бивш играч и на Спартак (Плевен). През сезон 2001-02 той записва 31 мача с екипа на клуба, в които отбелязва шест гола.

Сред разпитваните вчера бе и плевенчанина Иво Иванов, който е юноша на Спартак. Той обаче не е сред задържаните. "Задаваха ми въпроси дали знам за такива срещи, дали съм участвал в такива мачове, които знам как ще завършат. Аз в такива не съм участвал. Човек може да се притеснява, ако е участвал в такива срещи," категоричен бе Иво Иванов.

Ето и официалната информация от МВР:

"Намерени и иззети са вещи и документи, съотносими към предмета на доказване на престъпната дейност на група, занимавала се с манипулиране на спортни събития." "Досъдебно производство за престъпление по чл. 321, вр. 307 б от НК е образувано в ГД „Криминална полиция“ във връзка с информация за дейността на група лица, занимаващи се манипулиране на спортни събития. Разследването се води под ръководството и контрола на Специализираната прокуратура." "Специализираната полицейска операция за събиране и запазване на доказателства на територията на цялата страна е започнала на 9 декември. Разпитани са множество свидетели. Извършени са претърсвания и изземвания в шест града в страната. Намерени и иззети са вещи и документи, съотносими към предмета на доказване на престъпната дейност." "Към момента за срок до 24 часа са задържани деветима души, за които може да се предположи, че са съпричастни към дейността на групата. В следващите дни предстои извършването на допълнителни действия по разследването в други градове на страната. Работата по случая продължава".Снимка на Деня

Щрихи от Плевен